Filterskolan – lär dig mer och förbättra inomhusmiljön

28 februari 2019
blogg-v9

Det är mycket som händer på luftfilter-himlen i år. Vi har tidigare satt ljus på den nya teststandarden EN ISO16890:2016 och Eurovent Certita Certifications uppdaterade energiklassificering, A+ till E, som beräknas med underlag från testprotokollen från densamma.

Men vad ska du mer tänka på när du väljer luftfilter till olika applikationer? Att ge svar på allt i ett blogginlägg går inte. Men vi har en alldeles utmärkt Filterskola som du verkligen bör anmäla dig till. Där går vi igenom alla tänkbara möjligheter med de olika typer av produkter för luftrening som kan förekomma. Luftföroreningar är ett välkänt begrepp, men när man går in på olika typer av ultrafina partiklar, pratar om VOC, odörer och lukter så finns det mycket att studera och lära. Då behöver du oftast komplettera ditt partikelfilter med ett molekylärfilter, alternativt en kombination i ett och samma filter. Camfil har ett av världens mest kompletta molekylärlabb för ventilationsbranschen. 

Testriggen för molekylärfiltermedia och den unika fullskaleriggen för kemiska filter vid vårt labb i Trosa är exempel på de stora investeringar som vi gör inom molekylärfiltrering. I den här unika anläggningen kan gasfilter i full skala köras i riggen under ett brett urval av temperatur- och fuktighetsförhållanden och belastas med olika gaser. Avskiljningsgraden och livslängden bestäms med hjälp av ett antal sofistikerade gasdetekteringsinstrument.

Läs mer om Filterskolan på:
https://www.camfil.com/sv-se/support-and-services/services/filterskolan

Läs mer om molekylärfiltrering på:
https://www.camfil.com/sv-se/products/molecular-filters

 

Sök på bloggen

Prenumerera

Följ oss