Dagen E, som i energi

10 januari 2019
Eurovent-Energiklassificering-for-allmanventilation_SWE_1000px

Den 1 januari 2019 var dagen E, då det kom en ny energi- och effektivitetsklassificering av luftfilter för allmänventilation från Eurovent Certita Certification. Nu kan Camfil också publicera alla nya energivärden i kWh/år och energiklasser på luftfilter-produkterna. 

Energivärdena är ju något förändrade jämfört med tidigare värden. Detta på grund av teststandarden EN ISO16890:2016 som ger en marginellt avvikande energianvändning av luftfiltret, baserat på beräkningen Eurovent 4/21–2018.

Energiklasserna A+ till E på samma luftfilter kan också ha förändrats från exempelvis A till B, B till C och så vidare beroende av Eurovent Certitas regelverk. Detta och mycket mer finns att läsa i vår senaste informationsfolder ”Energiklassificering Allmänventilation Luftfilter”.

Camfils produkter som är testade enligt EN ISO16890:2016 kommer att finnas uppdaterade på www.eurovent-certification.com under januari månad.

Innan dess kan du kontakta ditt lokala säljkontor om du vill veta mer om den nya energi-och effektivitetsklassificeringen.

Ladda ner foldern >>

Ladda ned Eurovent 4/21–2018 >>

Sök på bloggen

Prenumerera

Följ oss