Renare luft hemma med nya Camfil HomeSafe

26 april 2018
bloggbild_180426

Hem, ljuva hem! Eller? Hur ser det egentligen ut med luftkvaliteten i hemmet? Vi vistas ju upp emot 90 procent av vår tid inomhus och då måste ju luftkvaliteten vara bra.

Camfil HomeSafe lanserades på NordBygg för ett par veckor sedan och är en serie nya luftfilter för bostadsventilation. HomeSafe är en premiumlösning med en bred variation av filter som skyddar ventilationsanläggningen, sparar energi och förhindrar att föroreningar kan komma in i fastigheten.

Efter att ha genomfört tester hos oberoende laboratorier och sex månaders verklig drift ser vi bland annat att HomeSafe håller en hög effektivitet enligt ErP-direktivet 1253/2014 och nya VDI6022. Den nya lösningen ePM1 55%+ med förfilter ger också filtret dubbel livslängd i förorenade stadskärnor.

Eurovent Associations produktgrupp Air Filters tog för något år sedan fram en teststandard, Rec 4/22-2015, där vi redogör för hur dessa mindre luftfilter ska testas. Här krävs en annan testmetod jämfört med vanliga ventilationsfilter på grund av lägre flöden och lufthastigheter. Testerna baseras på den nya standarden ISO16890 och får också en sådan klassificering, exempelvis ePM1 55%.

Det finns många vinster med renare inomhusluft. Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Läs mer om våra lösningar för bostadsventilation

Läs mer om Eurovent Rec 4/22-2015

Sök på bloggen

Prenumerera

Följ oss