Regeringen gör historisk satsning på bättre inomhusmiljö

04 oktober 2017
Camfil_Blogg_171004

Hur kan stadslivet förbättras med den senaste ventilations- och luftfiltreringstekniken? I slutet av september träffades Peter Eriksson, bostads- och digitaliseringsminister, tillsammans med representanter från Camfil och Svensk Ventilation för att besöka en referensbostad i centrala Stockholm och få ett konkret exempel.

”Exemplet på Hornsgatan visade ministern hur husägare effektivt kan skapa en sundare inomhusmiljö genom att rena luften i utsatta miljöer med högt partikelinnehåll. Med installationen av ett centralt ventilationsaggregat med värmeåtervinning och med luftfilter i filterklass F7 (ePM1 60% enligt ny standard) har tilluftens partikelhalt minskat med hälften jämfört med förorenad luft på gatan” säger Britta Permats, VD för Svensk Ventilation.

Läs mer i pressreleasen på camfil.se

Sök på bloggen

Prenumerera

Följ oss