CFSS – beräkningar om luftfilter och IAQ

04 maj 2017
CamfilFB_170504

Camfil var den första filtertillverkaren som utvecklade ett avancerat program för beräkning av livscykelkostnaden för luftfilter. Programmet är baserat på ett stort antal mätningar av filter i praktisk användning. Därigenom kan man med stor noggrannhet förutsäga filtrets medeltryckfall och livslängd i en verklig anläggning i stället för att enbart förlita oss på teoretiska beräkningar.

CFSS (Camfil Solution System) innehåller flertalet programvaruapplikationer som kan användas för att beräkna livscykelkostnaden för luftfilterapplikationer. Livslängd, energiförbrukning och de totala driftskostnaderna för filterinstallationen är några exempel. Ytterligare information såsom CO2-utsläpp och filtrets effektivitet tillhandahålls också i CFSS. Du kan exempelvis jämföra upp till tre olika filterinstallationer och omedelbart jämföra resultaten i ett nytt grafiskt gränssnitt. Du kan även simulera en verklig filterinstallation med hjälp av olika filterdimensioner i ett och samma filterhus.

CFSS innehåller:
• LCC2010 – analys av livscykelkostnad för Camfil produkter inom luftbehandling (LCC)
• CREO – Designprogram för Renrumsoptimering
• HPE (High Performance Luftfilter) – Luftfilter prestanda för HEPA- och ULPA-filter
• CAT (Komfort Luftfilter Testrapporter) – Luftfilter prestanda för HVAC-filter
• Clean – Beräkning av Renrumsklasser
• Kemikalie- kolfilter applikationer

Vill du veta mer om CFSS eller ta hjälp av Camfils program för att optimera dina filtersystem? Läs mer på vår webbplats eller kontakta närmsta säljkontor.

Sök på bloggen

Prenumerera

Följ oss