Nya svenska filterstandarden i mål!

23 mars 2017
CamfilBlogg_170323

Nu händer saker snabbt! Den nya filterstandarden som vi informerat om tidigare är redan publicerad som en svensk standard SS-EN ISO16890.

Varje land i Europa har sex månader på sig att översätta och publicera en nationell variant. Här ligger nog Sverige i täten. Kanske för att vi även ligger i täten när det gäller att göra allt för att förbättra innemiljön där vi ju vistas mer än 90 % av vår tid. Då är det ännu viktigare att du som användare tar till dig allt runt den nya filterstandarden. Tills vidare gäller båda standarder parallellt, den äldre EN779:2012 och nya SS-EN ISO16890. I mitten av juni 2018 blir EN779:2012 ogiltig. Den försvinner helt och kan då inte hänvisas till i något sammanhang.

Nu är det viktigt att du som använder luftfilter i din vardag, antingen du är arkitekt, konsult, beställare, utför servicearbeten och filterbyten samt annat som är direkt kopplat till bra val av luftfilter, lär dig så mycket som möjligt om hur detta kan förbättra människors hälsa.

Vi berättade för ett par veckor sedan om vår Road Show-turné runtom i Sverige. Ämnet är ”Skyddar vi vår hälsa tillräckligt?”. Turnén startade i Göteborg i förra veckan och fortsatte till Halmstad. Den här veckan har vi kört i Malmö och i Kalmar. Intresset för ämnet har varit stort och vi känner att människor tycker detta är viktigt. Vi fortsätter i Sundsvall den 19 april för att sedan besöka Karlstad, Uppsala och Gävle. Gå gärna in på länken nedan och anmäl dig.

Vi avslutar vårens turné med att finnas på plats i Almedalen under politikerveckan. Det är sjätte året i rad som branschföreningen Svensk Ventilation har vår roadshow-trailer på plats, fylld med representanter för ventilationsbranschen i Sverige. Under hela veckan pågår föredrag och debatter med kända politiker och andra intressanta föredragshållare. Det handlar förstås om att ha en hälsosam och energieffektiv inomhusmiljö i Sveriges bostäder, skolor och arbetsplatser.

Anmäl dig här 

Sök på bloggen

Prenumerera

Följ oss