Då ska du byta luftfilter

26 januari 2017
Camfil_blogg 26 jan

När luftfiltret gjort sitt jobb och många miljontals kubikmeter luft har passerat och renats är det dags att byta ut det mot ett nytt. Men hur vet man när det är dags att byta, och vad ska man tänka på?

Ett gammalt luftfilter har under sin livslängd samlat upp massor av olika föroreningar. Det kan innehålla saker som mögelsporer, bakterier, tungmetaller, PAH:s och mycket annat. De flesta  föroreningar är bundna i filtret men några av dem kan lossa i själva hanteringen vid filterbytet.

För att undvika mikrobiell tillväxt som till exempel bakterier och mögel i luftfilter rekommenderas att filtret byts minst en gång per år. Filterbytet ska ske av hygieniska och hälsomässiga skäl, oavsett om sluttryckfallet i filtret har uppnåtts.

Camfil har tagit fram en praktisk CamHook som hjälpmedel när du har flera filter i rad. Teleskopfunktionen gör att CamHook är enkel att bära med sig under dagen, och kan snabbt fällas ut när du behöver den. CamHook köper du hos ditt närmsta Camfil säljkontor.

Läs mer om när det är dags att byta filter i Camfils filterskola, modul 8!

 

Sök på bloggen

Prenumerera

Följ oss