Clima 2016 – världskongress i danska Aalborg

26 maj 2016
Camfil_34

Den här veckan är Camfil i danska Aalborg och pratar om hur vi skall kunna uppnå ett bra inomhusklimat, det vill säga ren luft i våra bostäder, skolor och arbetsplatser. ”12th REHVA World Congress Clima 2016” är en stor klimatkongress med över 850 deltagare från hela världen. En viktig mötesplats där allt inom ventilation, energi, inneklimat och framtida utveckling i form av nya rön och nya produkter presenteras i en mängd seminarier och föredrag under fyra dagar.

Anders Freyschuss, Camfils nordiske chef och VD för svenska verksamheten, har presenterat resultaten från undersökningen av luftens föroreningar på utvalda platser i Stockholm, en undersökning Camfil utfört tillsammans med Stockholms Universitet. Vi har också presenterat vår egen mätning i en lägenhet på Hornsgatan där vi testade effekten av FTX-ventilation jämfört med enbart mekanisk frånluft. Lägenheten filtrerades i FTX-anläggningen med dels Hi-Flo XLT7 partikelfilter och City-Flo F7, kombinerat partikel-/gasfilter. För att ytterligare rena luften från partiklar som genereras inomhus kompletterades undersökningen med Camfils City M luftrenare. Resultatet visade över 80% rening av den förorenade uteluften när vi använde våra produkter.

Camfil A/S har sett till så att vår RoadShow-trailer står strategiskt placerad framför entrén till Aalborgs Kongress- och Kulturcentrum. Trailern, eller det mobila laboratoriet, var välbesökt med intresserade deltagare. I trailern har vi visat att det är lägst filterklass F7 som behövs för att ta bort en övervägande del av de små skadliga och ibland cancerogena PM1-partiklarna ur luften. I den kommande filterstandarden ISO 16890 motsvaras ett bra P-märkt F7-filter av den nya filterklassen ISO ePM1 60%. Mer om det i ett annat blogginlägg!

Här kan du läsa mer om organisationen bakom kongressen

 

Sök på bloggen

Prenumerera

Följ oss