Luftföroreningarna som skapas inomhus

07 april 2016
Camfil_20

Visste du att hela 90% av vår tid spenderas inomhus? Det kan vara i hemmet, på våra arbetsplatser, på gymmet – eller på förskolor och skolor för våra barn. Om fastigheterna är utrustade med ett riktigt bra luftfilter kan vi känna oss trygga inne i byggnaderna. Filtret kommer ta hand om de skadliga partiklarna i utomhusluften innan de når våra lungor. Men har du tänkt på att många partiklar faktiskt skapas inomhus, vilket gör det omöjligt för ventilationsfilter att rena?

Doftljus, mysbrasan, strykbrädor, heltäckningsmattor, dammiga filtar och gasspisar är bara några av alla saker som kan förorena luften inomhus. Och det märkliga är att vi ställer högre krav på luftens renhet i ett serverrum än på till exempel en förskola. Barn är särskilt känsliga eftersom deras kroppar har mindre blod än en vuxen. Koncentrationen av föroreningarna i blodet är därför högre hos ett barn än hos en vuxen.

Med rätt luftrenare kan du ta hand om den skadliga luften inomhus. Camfils luftrenare City M cirkulerar genom ett HEPA-filter och kolfilter och ökar renhetsgraden med över 80 procent. Resultatet kommer visa sig i bättre sömn, förbättrad hälsa mer energi på dagarna.

Läs mer om City M

 

 

 

Sök på bloggen

Prenumerera

Följ oss