Luftrenare City S i svenska OS-byn

17 mars 2016
Camfil_14

Vi börjar närma oss OS i Rio och när våra olympier inte tävlar kommer de befinna sig inomhus en stor del av dygnet. Under vilan är det extra viktigt med bra luft för att maximera återhämtningen inför nästa tävling. Nu hjälper Camfil våra atleter med renare luft än någonsin.

Samarbetet mellan SOK och Camfil innebär att Camfil startar ett luftkvalitetsprogram före och under OS. Fyra olympier agerar som testpiloter i programmet: Sofia Mattsson, Jenny Fransson, Hanna Klinga och Emma Johansson. Alla har fått luftrenaren City M till sina bostäder. Under våren utför Camfil mätningar av luftkvalitet i bostaden, som kompletteras med utvärderingar av återhämtning och förmåga, i samarbete med Centrum för allergiforskning (CfA) vid Karolinska Institutet och SOK:s medicinska team. Vi hoppas få klarhet i frågan hur renare luft kan påverka atleternas hälsa och resultat.

Det här är första steget i Camfils samarbete med SOK. När OS startar är alla Sveriges olympiers sovrum i byn försedda med luftrenaren City S. Alla parter har mycket att vinna på undersökningen om sambandet mellan ren luft och prestation, och det blir spännande att följa luftkvalitetsprogrammets påverkan på våra olympier framöver.

Sök på bloggen

Prenumerera

Följ oss