Friskare personal med bättre luft i salongen

05 februari 2016
FB_1200x627_frisor

Att arbeta som frisör eller stylist är drömyrket för många. Tyvärr har jobbet en baksida. Hårvårdsprodukter och kemikalier sprids i salongen och påverkar frisörernas hälsa, dag ut och dag in. Men det finns en lösning. Vi lät Sturegatans Frisörer i Borås testa Camfils portabla luftrenare City M.

– Tidigare kunde jag bli tung i huvudet redan vid lunchtid och fram mot kvällen var jag väldigt matt. Idag är det tvärtom. Jag känner mig pigg under hela dagen och långt in på kvällen, berättar frisören Mia Johansson.

 Hur har ni förändrat er salong?

– Tillsammans med Camfil har vi utrustat lokalen med deras luftrenare City M. Camfil har mätt kvaliteten på luften och hur många partiklar som sprids i lokalen. Vi i personalen har jobbat som vanligt, och ganska snabbt märkte vi en skillnad. På morgonen när vi öppnar entrédörren känns lokalen fräsch och luktlös. Den gamla unkna luften och instängda känslan är borta.

Har luftrenaren påverkat er hälsa?

– Absolut. Vi är fem frisörer på salongen och alla känner sig piggare nuförtiden. Många frisörer blev ofta snuviga och täta i näsan av alla partiklar och kemikalier. Även det problemet är borta nu. Vår salong ligger dessutom längs med en gata mitt i stan, och antagligen får vi in en del avgaser i lokalen när vi har öppet entrédörren för att vädra. Men nu tar luftrenaren hand om avgaserna. Det känns både tryggt och fräscht.

Märker kunderna av någon skillnad?

– Några av dem har sagt att de märker skillnad, och de flesta tycker att det är kul att vi satsar på bättre luft. Det är ju inte bara vi själva som tjänar på det, det blir också fräschare för kunderna att besöka oss nu.

Rekommenderar du andra att prova en luftrenare på sina salonger?

– Helt klart. För oss var det skönt att kunna förbättra arbetsmiljön utan att lägga pengar på dyrare fasta installationer. Luftrenaren tar inte stor plats och är samtidigt enkel att flytta till en ny plats i lokalen. Enligt Camfil har den förbättrat vår inomhusluft med 80 %. Fler borde prova, tycker vi.

Sök på bloggen

Prenumerera

Följ oss