Olympic Camp på Fuerte Ventura

02 februari 2016

Camfil är officiell leverantör till Sveriges Olympiska Kommitté, och var självklart på plats tillsammans med svenska OS-truppen på Olympic Camp, på Fuerte Ventura. Vi berättade om vår vision om ren inomhusluft och vårt luftkvalitetsprogram, som ska ge den svenska OS-truppen effektivare återhämtning. Truppen ingår i vårt samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté för att skapa en optimal luftmiljö för atleterna, inför och under OS i Rio de Janeiro 2016.

– Vi har länge arbetat med att förbättra inomhusklimatet. Ju renare luft idrottarna omges av när de är inomhus, desto bättre klarar kroppen av att vara utomhus i sämre luftförhållanden. Presentationen vi hade för hela OS-truppen var ett första steg att introducera Camfil, samt hur våra produkter hjälper människor att rena inomhusluften. Till vår monter kom aktiva och coacher som ville få mer kunskap om hur luftrenare kan lösa problem som förorenad luft, odörer och hur dålig luft påverkar immunförsvaret och oss människor. Luftrenare kan också vara positivt för aktiva som har astmatiska eller andra problem med sina luftvägar. Andra såg luftrenarna som en applikation inte bara i bostaden och på hotell utan också i träningslokaler samt omklädningsrum. Nu ser vi fram mot nästa steg i processen med SOK och de aktiva, säger André McCracken, Business Development Manager på Camfil.

Sök på bloggen

Prenumerera

Följ oss